top of page

Åre växer

Åre gamla sjukhus byter skepnad

I fredags var jag på frukostmöte hos House Be. En mycket intressant sammankomst som arrangeras med frukost, föreläsning och mingel för företagare i Åre. Ett gyllene tillfälle att på ett avslappnat sätt komma i kontakt med andra människor, företagare och branscher.


"Work. Play. Be"

House Be Åre är en coworking aktör med många strängar på sin lyra. De samlar alla typer av bolag under ett och samma tak på "Åre Gamla Sjukhus". Deras värdeord är: "Work. Play. Be" som bygger en kultur som får varje individ att känna sig välkommen i huset.Dagens föreläsning var två Åretjejer (Moa Wärvik och Ebba Forsgren) som presenterade sin idé hur de ser på äventyrlig skidåkning kopplad till hållbarhet. En spännande tanke där de vill få oss att agera mindre extremt och faktiskt få oss alla att anamma ett mer "lagomt" leverne. En vision som ska få oss att klara framtidens krav. Se deras film på Youtube.
House Be ligger i Åre Gamla Sjukhus lokaler. "Åre Fjällkuranstalt"hade på sin tid över 120 anställda. Hit kom patienter med astmaproblem, bla barn som bodde här och gick i skolan på Åre Skola. Nu är alla lokaler omgjorda och hela fastigheten utgör ett stort centrum för företagande och utbildning.


Det roliga är att jag sett interiören på det här huset växla från sjukhus till dagens spännande företags- och utbildningscentrum. Före House Be tog över lokalerna hade vi på Campus Åre vår utbildningsverksamhet i huset. Här utbildade vi skidlärare, vildmarksguider och eventmanagers under flera år innan vi flyttade till en större avdelning i västra delen av byggnaden.Bilden ovan är entrén när Campus Åre hade sin verksamhet i huset. Eftersom den här gamla huskroppen var gamla köksregioner, matsal och rökrum när sjukhuset var aktivt för många år sedan innebar det väldigt svåra och kostsamma renoveringar för att få till dagens moderna kontorslandskap. Bilderna nedan var det gamla köket precis innan renoveringen.


Sture Karlsson städar ur sitt kontor när vi ska flytta Campus Åre. Samma rum är idag personalens kök på House Be.


Både House Be och Campus Åre har gemensamt att vi vill vara med i skapandet av framtidens infrastruktur i Åre kommun. Vi vill bygga på den fantastiska historia som Åre erbjuder och med hjälp av den locka folk till regionen med både utbildning och arbete. Västra Jämtland är ett magiskt ställe att bo på och folk från hela Sverige vill gärna hitta bra anledningar att flytta hit och slå ned sina bopålar här. Såväl Campus Åre som House Be är i sig lysande anledningar att flytta till Åre kommun.


Campus Åre erbjuder utbildningsmöjligheter både på distans och på plats för de som vill flytta till Åre kommun. House Be erbjuder möjligheter till både distansarbete och arbete på plats i Åre.


Text & Foto: Ola Rockberg


204 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
bottom of page