top of page

Jag är uppvuxen i Jämtland med snö, kyla och korta vinterdagar. Idrott har alltid varit en stor del av mitt liv och efter gymnasietiden i Östersund studerade jag på GIH i Örebro till idrott och engelsklärare. Eftersom jag tillbringat mycket tid i snö har jag naturligt ägnat mig mycket åt skidåkning. Jag började min bana som alpin skidlärare på 80-talet och har jobbat som lärare och skidlärare sedan 80-talet. Jag har jobbat i Sverige, Nya Zeeland och i USA och jag har representerat Sverige på ett antal internationella skidkongresser genom åren.

 

Läs mer här: Private Ski Instructor

Mitt intresse för fotografi har jag ärvt av min pappa. Han var fotografen i familjen och han hade ett antal kameror, både stillbild och film. Jag har fortfarande kvar flera av hans gamla kameror. Min första egna kamera var en gammal bälgkamera som jag fick av min morfar. Enligt min mamma betalade han 70 kronor för kameran, som han hade sparat ihop. Jag tror minsann att jag fotograferade några rullar med den kameran innan den ställdes åt sidan till förmån för en mindre pocketkamera. 

Jag har alltid gillat att fotografera och när äldste sonen föddes i slutet på 80-talet köpte jag min första analoga systemkamera och det var då intresset tog riktig fart. Sedan dess har jag fotograferat mer eller mindre regelbundet och sedan strax efter sekelskiftet har jag haft min lilla fotofirma (Rockbergs Skidor och Foto) genom vilken jag säljer både bilder och skidverksamhet. 

Jag bor i vackra Åre i Jämtland och jag fotograferar här året runt. Genom mina bilder går det att se hur jag rör mig i naturen och vilka intressen jag har. Du ser i Fotoberättelser vad jag gör och du kan se fler bilder i mina Fotoalbum. Beroende på hur och var jag rör mig väljer jag kamera. Större Nikonkameror om situationen så tillåter. Annars en mindre kamera som får plats i fickan. 

bottom of page