top of page

Vinter i Bohuslän

Det tog 54 år innan jag fick se Bohuslän i vinterskrud!


Jag är uppvuxen med somrar i Bohuslän sedan jag gick i första klass. Jag har inte missat en sommar i Bohuslän sedan 1970. Maneter, saltvatten, havsfiske och bohusklippor är en självklar del av mitt liv. Däremot har jag inte fått se mitt vackra Bohuslän inbäddat i ett kallt täcke av snö förrän i år. Det tog 53 år innan jag var här på vintern och det tog 54 år innan jag fick uppleva Bohuslän i vinterskrud.

Klippor, bryggor och stränder som jag är van att se inklädda med grönska på sommaren ter sig helt annorlunda på vintern. I december står solen lägre och kommer från andra vinklar. Snön och isen på klipporna skapar nya spännande mönster och former. Inga båtar i vattnet och inga människor vid strandkanten gör att lugnet blir påtagligt. De marina nyanserna visar sig på ett helt annat sätt och jag fotar saker jag tidigare aldrig sett i min badvik och på vår båtbrygga. Det är härligt med vinter.

Resö hamn med sina fiskebåtar är en av mina favoritplatser. Alltid intressant att smyga runt med kameran och hitta nya vinklar och ljus bland båtar och fiskeredskap. Vintern lockar fram nya fotomöjligheter.


Sommarstaden Strömstad sedd från ovan med is i hamnen, vitklädda öar och i princip fritt från människor blir en helt ny upplevelse. Spännande och vackert på ett annat sätt.


Text & Foto: Ola Rockberg

383 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
bottom of page