top of page

Vårvinter i Jämtland

Vårvinter är ett mysko begrepp som på nåt sätt hanterar övergången mellan vinter - vår - sommar. I fjällvärlden är det ett överlappande fenomen och det är härligt hur årstiderna blandas på ett sätt som aldrig går att förutse. Ena dagen är det vinter, andra är det vår eller sommar, och sedan hoppar det tillbaka till kallt och vinter igen. Man vet aldrig till vilken årstid man ska vakna upp till. Det är en spännande och rolig årstid.
Det är en spännande och rolig årstid.

Slutet på mars, hela april och delar av maj kan vara präglade av vårvintern. Det festliga är att man aldrig egentligen vet när årstiden börjar eller slutar eller hur lång den är. Ibland dyker den aldrig upp och ibland varar den nästan till midsommar.

Det karaktäristiska med vårvintern är att man ska känna sig lite ambivalent. Det ska vara lite svårt att bestämma vilka kläder man ska ta på sig. Det ska vara knepigt att veta vilken utomhusaktivitet man ska ägna sig åt. Det ska vara hopplöst mycket kläder framme i hallen.

I sociala medier hoppar bildflödet friskt mellan vinter, vår och sommar och det ska inte gå att se en tydlig linje. Ju mer man lyckas hoppa mellan de olika årstidernas karaktärer, helst på en och samma dag, desto bättre har man lyckats med sina inlägg.


Vårvintern är en attraktiv period och det är den vi som bor i fjällen längtar till under hela vintern. Det är härligt långa dagar med solsken när man ska lägga sig och magiska soluppgångar som i princip hänger ihop med solnedgången.
Vårvintern är en attraktiv period och det är den vi som bor i fjällen längtar till under hela vintern.


Text & Foto: Ola Rockberg

193 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
bottom of page