top of page

Tegefjäll uphill & downhill

Finns det cykelstigar i Tegefjäll? Jajjamän, det kan du lita på!
31 stycken glada vattenvana cyklister lastar av sina cyklar och samlas framför Tegetornet. De flesta av oss ser ut som frågetecken. Var ska vi cykla nu? Var är cyklingen i Tegefjäll? Andreas och Magnus som håller i cykelkvällarna tittar lugnt på oss berättar att de engagerat Johannes Filipsson som har koll på läget i Tegefjäll. Han är på väg!


Johannes är en i raden av entusiastiska cykelmänniskor i Åredalen som gärna också greppar en spade och ett spett för att se till att skapa bra cykling för andra cyklister. Han pekar och berättar var vi ska åka. För er som varit i Tegefjäll fattar att om man ska stanna kvar i själva Tegefjäll finns det bara ett håll att cykla åt ... japp, kraftigt uppför!

Halvvägs upp blir det vattenpaus, lite skitsnack om den fysiska statusen och lätta på klädseln. Sedan fortsätter vi mer, mer och ännu mer uppåt.

När vi kommer så högt upp som vi är vana vid att göra på vintern med skidor på fötterna stannar Johannes till och pekar på några upplagda stenar som ligger i en prydlig rad. Här börjar cyklingen utför, säger han! Innan vi ger oss av utför måste vi njuta lite av utsikten och dokumentera så vi har bevis att vi faktiskt varit här även på sommaren.

Johannes visar vägen utför med utsikt över hela Åredalen i bakgrunden. Cykling är vackert, måste man komma ihåg. Det är en estetisk upplevelse, om man bara kommer ihåg att titta ;-)


Inte helt lätt utförskörning. Det gäller att hålla tungan rätt i munnen på de lite sliriga gräspartierna och de något hala stenarna. Ett och annat lerhål lyckas vi också plaska i. En härlig stig med potential men man ska inte vara helt nybörjare för att ta sig ned på ett avslappnat sätt. Personligen känner jag att jag ska ge stigen ett par vändor till för att lära känna de mest tekniska partierna innan jag släpper på.

Jag kommer utan tvekan tillbaka till Tegefjäll för mer cykling. Det här är nog bara början för cyklingen i det här området. Det kommer mer, lita på det. Tack för turen Johannes!Tex & foto: Ola Rockberg www.olarockberg.se

764 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
bottom of page