top of page

Cykling längs Åre strand


En lite knepig tur längs Åre strand över stock och sten med risk för att trilla i det kalla vattnet. Centrala Åre bjuder på bra cykling. Med ena trampan i vattnet och den andra på snön blev det en rolig cykeltur längs isflaken på Åresjön.


Utmed turen blev det några strandhugg. Vid dirten träffade jag på Anton Granberg och hans polare som testade hoppen i vårsolen. Varm sol, barmark och is på sjön i bakgrunden. Årstiderna leker kurragömma med oss.

Vinter på fjället. Jo, jag lovar, liftarna har stängt! Renbete på Berges lägda.Alla passager längs sjön är inte helt cyklingsbara. Det är lätt att fastna i det snåriga buskaget. Här satt både jag och cykeln fast och det var med en aningen krystad manöver jag skrattandes fick fram kameran samtidigt som jag hoppades att ingen skulle se min dårskap. Med några gymnastiskta rörelser lyckades jag ta mig igenom grenverket helt torrskodd.

Den kargt vita isen, det blå vattnet och den soldränkta stranden bjuder på vackra vyer och det är rätt rofyllt att cykla längs vattnet. Blir det varmt några dagar kommer snart strandremsan att vara täckt av vatten. Ska vi vänta oss samma kraftig vårflod som förra året måntro?Text & bild: Ola Rockberg, www.olarockberg.se

511 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
bottom of page