top of page

Windsurfing Åresjön

Sporten för de hårda i Jämtland!


Det är över 10 meter per sekund i byarna på Åresjön. Gässen är vita och tydliga. Det är kallt att stå på stranden. De flesta i Åre stannar inne när de ser det här vädret. Eva Moraeus är inte som de flesta. Hon tar på sig en heltäckande våtdräkt med handskar och huva och skuttar gladeligen ned till det bistra sjövädret.
Eva bor bara ett par hundra meter från Åresjön och är snabbt på plats vid stranden när det gäller surfing. Idag är det årets första tur på brädan så det känns lite stelt och ovant. Händer och underarmar blir snabbt stela av både kylan och det faktum att hon inte hunnit komma igång med årets surfande ännu.
Eva är van surfare och hela hennes familj spenderar mycket tid på västkusten i södra Sverige och de har dessutom rest mycket genom åren för att surfa i andra länder. Eva har tagit fram en gammal bräda idag för det finns risk att hon seglar på nån som gammal stock eller liknande som fortfarande ligger och flyter omkring och hon vill inte förstöra nya brädor i onödan. Hon pekar på en gammal skada på den här brädan och säger att den är från när hon surfade på Hawaii.

Eva har hållt på länge med surfing och tänker definitivt inte sluta leka ännu. Nästa gång hon fyller år tänker hon bli 60 år. Vi skrattar åt det faktum att det är typiskt Åre att vara aktiv oavsett om man är ung eller gammal. Det spelar ingen roll om det är sommar eller vinter. I Åre hittar man alltid människor som gillar att vara aktiva på naturens villkor.

Det blir inte så många turer den här premiärdagen. Det är skönt att komma igång med surfingen, tycker Eva, men det är ju ändå fredag och eftersom det inte ens är tvåsiffrig temperatur i luften och förmodligen ännu kallare i vattnet är det dags att göra helg.Text & Foto: Ola Rockberg

173 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
bottom of page