top of page

VĂ„ffla och Korv

VĂ„ffla till förrĂ€tt och korv till efterrĂ€tt. Dagens meny pĂ„ Åre Bergscyklisters onsdagscykling.






Upphovsmannen till den sÄ populÀra VÄfflan, Tobias Liljeroth, guidade oss, berÀttade anekdoter och beskrev hur man tar sig över vissa kniviga passager pÄ den 2,5 kilometer lÄnga böljande stigen. Femton nyfikna cyklister lyssnade uppmÀrksamt, skrattade, hade kul och lÀrde sig hur man tar sig ned pÄ bÀsta sÀtt. Vi stannade till pÄ vÀl utvalda platser och rekade terrÀngen innan vi rullade över rötter, stenar och broar. Lagom tempo och trevligt sÀllskap.








Flera stigar i Åre har initierats av privata ideella aktörer och dessa stigar har sakta men sĂ€kert vuxit fram till mycket populĂ€ra utflyktsmĂ„l. VĂ„fflan Ă€r en typisk sĂ„dan stig. Tobias mfl har jobbat under flera Ă„r med att hacka, sĂ„ga, grĂ€va och tĂ€nka ut hur den ska byggas för att bli en hĂ€rligt flowig stig för relativt bra cyklister. Varje Ă„r för de en dialog med markĂ€gare och boende i omrĂ„det för att fortsĂ€tta att kunna förbĂ€ttra cyklingen och för att alla ska kunna kĂ€nna att det gĂ„r rĂ€tt till nĂ€r leden utvecklas. Idag fick vi veta att det finns spĂ€nnande framtidsplaner pĂ„ att utveckla cyklingen till och frĂ„n VĂ„fflan. Vi ser fram emot det.


NÀr du cyklat VÄfflan kommer du ned till Continental Inn och precis nÀr du kör ut pÄ asfaltsparkeringen passerar du ett trÀstaket med en skylt pÄ. Tycker du att de 2,5 kilometrarna cykling var tillfredsstÀllande sÄ stannar du till vid skylten och tar fram din mobil. Vad stÄr det pÄ skylten dÄ? Ja, det ser du om du stannar vid den!








Som sig bör pĂ„ Åre Bergcyklisters tillstĂ€llningar Ă€r den sociala tillvaron högt prioriterad. En after Bike Ă€r alltid vĂ€lkommen. Idag blev det korvgrillning och cykelsnack i en av kĂ„torna i Björnen. Ett bra avslut pĂ„ en bra cykeltur. Tack alla inblandade!







Text & foto: Ola Rockberg

598 views0 comments

Recent Posts

See All
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
bottom of page