top of page

Våffla och Korv

Våffla till förrätt och korv till efterrätt. Dagens meny på Åre Bergscyklisters onsdagscykling.


Upphovsmannen till den så populära Våfflan, Tobias Liljeroth, guidade oss, berättade anekdoter och beskrev hur man tar sig över vissa kniviga passager på den 2,5 kilometer långa böljande stigen. Femton nyfikna cyklister lyssnade uppmärksamt, skrattade, hade kul och lärde sig hur man tar sig ned på bästa sätt. Vi stannade till på väl utvalda platser och rekade terrängen innan vi rullade över rötter, stenar och broar. Lagom tempo och trevligt sällskap.
Flera stigar i Åre har initierats av privata ideella aktörer och dessa stigar har sakta men säkert vuxit fram till mycket populära utflyktsmål. Våfflan är en typisk sådan stig. Tobias mfl har jobbat under flera år med att hacka, såga, gräva och tänka ut hur den ska byggas för att bli en härligt flowig stig för relativt bra cyklister. Varje år för de en dialog med markägare och boende i området för att fortsätta att kunna förbättra cyklingen och för att alla ska kunna känna att det går rätt till när leden utvecklas. Idag fick vi veta att det finns spännande framtidsplaner på att utveckla cyklingen till och från Våfflan. Vi ser fram emot det.


När du cyklat Våfflan kommer du ned till Continental Inn och precis när du kör ut på asfaltsparkeringen passerar du ett trästaket med en skylt på. Tycker du att de 2,5 kilometrarna cykling var tillfredsställande så stannar du till vid skylten och tar fram din mobil. Vad står det på skylten då? Ja, det ser du om du stannar vid den!
Som sig bör på Åre Bergcyklisters tillställningar är den sociala tillvaron högt prioriterad. En after Bike är alltid välkommen. Idag blev det korvgrillning och cykelsnack i en av kåtorna i Björnen. Ett bra avslut på en bra cykeltur. Tack alla inblandade!Text & foto: Ola Rockberg

598 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
bottom of page