top of page

Västerskutan Åre

Gott om snö i fjällen 5e maj ...


Hur man utformar sin After Work hänger väl på var man bor förmodar jag. I Åre väljer vi att tillbringa tiden efter jobbet på fjället när vädergudarna så tillåter. Kaffe och bullar bredvid lavinutrustningen i ryggsäcken och upp mot toppen på fjället.
Stighudar på direkt bredvid bilen och sedan är det bara att peka spetsarna mot toppen på fjället. Än så länge är det gott om snö ända från vägen. En kortare promenad genom fjällbjörken mot Västerskutan. Åreskutan ligger vit och fin. Det ser ut som en bättre februaridag.

Solen har bara värmt upp snön en aning och den är fortfarande härligt vinterfin. Det är enkelt att gå var man vill mellan träden. Snötäcket bär utan problem.
Uppe på toppen möts vi av kallsnö som drevar runt topprösena så det är inget bra läge för After Work där idag. Vi rycker hudarna och hittar en solgrop i lä en liten bit nedanför toppen istället. Kaffe och gofika med utsikt över vackra Jämtlandsfjällen. AW deluxe!

Världens största blomkålsodling levererar mjuk och åkvänlig blomkål idag. Gött med kall och mjuk blomkålssnö och härliga svängar utför Västerskutan. Man vill liksom åka sakta så känslan av åket ska stanna kvar i kroppen länge.Orörd vit fin snö i maj är en bra final på en AW en vanlig fredag i Åre
Text & Foto: Ola Rockberg - www.olarockberg.se

Skidåkare: Jonas Brunnemyr

171 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
bottom of page