top of page

Trillevallen i november

Vitare än vitt i Jämtlandsfjällen redan i november


Morgongymnastik med skottning av garageuppfart och översnöad bil som start på dagen. Inte vanligt den här tiden på året. Men väldigt välkommet.


Jonas Brunnemyr och jag besökte Åredalens nyaste skidbutik och uthyrning. Exakt vad den kommer att heta vet inte ens ägaren själv ännu. Han klurar lite på namnet. Det kommer säkert att bli något med Skidad ... vi får se! Vi vet i alla fall var den ligger. Mitt på parkeringen bara några meter från skidåkningen i Trillevallen. Ski in ski out. Ett perfekt ställe att testa din nya skidutrustning.Patrik Attskog visar oss runt i den nya butiken, tillika skiduthyrning, skidskolekontor och aktivitetshub. Här kommer att hända mycket redan till vintern. Nu är det ett bombnedslag i lokalen men det snickras för fullt och Patrik pekar ivrigt och beskriver vad som ska hända med den nya inredningen. Håll ögon och öron öppna. Snart är det invigning.
Mängden snö över Jämtlandsfjällen gör att det är svårt att förstå att det bara står november i kalendern. Det känns mer som januari. På med skidorna redan på parkeringen och uppför Välliste in i dimman. Inte den bästa sikten och det blir en försiktig promenad. Referenserna är sparsamma.Vi tar oss upp precis över trädgränsen och där tycker vi att det räcker. Visserligen skulle vi kunnat gå vidare men det känns som den bästa skidåkningen borde vara där träden samlat de senaste dagarnas snöfall. Av med stighudarna och peka spetsarna nedåt.
Med hjälp av både snöstaket och trädkorridorer hittar vi helt acceptabel snö. Roligt med säsongens första riktiga lössnösvängar. Jag får försiktigt nypa mig i armen när jag tänker på att det bara är november. Är det sant?
Sikten är inte den bästa. Skönt med lite skugga från träden som hjälper till med kontrasterna.Bäst att hålla sig nära, eller varför inte bland träden.
Skidåkning ända ut på parkeringen. Vintern är här!


Text: Ola Rockberg

Foto: Ola Rockberg & Jonas Brunnemyr

309 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
bottom of page