top of page

Topptur första maj

Maj månad börjar bra. Härligt vit, torr, vindpinad snö på Välliste!

Solen tittar fram, vinden mojnar och den härliga silhutten av Välliste tonar upp sig framför en blå himmel. Det senaste snöfallet i västra Jämtland har lämnat efter sig ca 50 cm nysnö. Det är svårt att tro att det är maj månad. Det känns mer som om det vore februari. Det är möjligtvis det skarpa ljuset och det faktum att liftarna i Trillevallen är stängda som skvallrar om att det faktiskt är maj månad.


Maj månad är det nya februari.

När jag sticker ned staven i snön försvinner nästan halva staven i den nyfallna snön. Läsidan på fjället har verkligen samlat mycket snö på sina ställen. Maj månad är det nya februari. Nu är det svårt att veta om jag vill att det ska vara vitt och fint några veckor till så det blir bra skidåkning i maj eller om jag vill att det snabbt ska tina så jag får ta fram cykeln ... hmmm!


Fjället är fullt av vackra linjer i snön. Vinden och nysnön har samarbetat och skapat konstnärliga former på sluttningarna. Naturens vackra penseldrag.

En härlig promenad på skidorna upp till toppstugan för en stärkande kopp kaffe innan vi beger oss nedåt.Lägga nya spår i nysnö första maj är naturligtvis nåt speciellt. Det går liksom inte att nöja sig med bara ett åk. På med stighudarna igen och upp till toppen en gång till. Ta sikte på rännorna i björkskogen och släpp på. Självupptagna skidåkare som vi är behöver vi stå ett tag och häpet titta upp mot sluttningen efter åket. Det är aldrig fel att beundra sina egna spår och återuppleva åket i minnet.


Text & Foto. Ola Rockberg

145 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
bottom of page