top of page

Storsnasen

Söndagsnöje i maj

Det är möjligt att det här var vinterns sista skidtur. Fast, jag kan inte lova något bestämt. Det kan ju hända att skidorna kommer fram igen. Bäst att inte vara för säker.


Kvällstur med Thor Kruse Een och Jonas Brunnemyr till Snasahögarna. Det märks att det varit varmt de senaste dagarna. Snötäcket har tydligt minskat sedan vi var här för ett par veckor sedan.


Bara 25 meters promenad från bilen ligger snön och längs Tväråns ravin finns det fortfarande mycket fin snö att åka på. Vi följer vattnets väg längs den vita stigen.


Knappast någon fara för laviner i området vi rör oss i. Däremot gäller det att ha lite koll på bäckfårorna. Vattnet brusar friskt i många små bäckar. Vi håller oss på avstånd från de gulfärgade blöta områdena där vattnet syns.En vackert solig kväll. Ingen vind. Inga andra människor. Ett par ripor. Bäckarna porlar. Lugnet lägger sig över fjällvärlden och vi njuter av stillheten. Kvällssolen blir gulare och gulare och snart ligger den precis över fjällkanten och skiner oss i ansiktena.
Utsikten över Jämtlandsfjällen är storslagen. Barfläckarna och den nedåtgående solen skapar vackra formationer och ett trivsamt ljus som känns välkomnande. Vi stannar upp med jämna mellanrum och bara njuter av landskapet som målats upp nedanför oss.

Vi hittar en bra fikaplats som känns som en tron över hela fjällvärlden. Vi är kungar. Kaffe och mackor och en stund av ren avkoppling. Tre gubbar som sitter på rad och apatiskt stirrar rakt ut över fjällen. Tur att ingen ser oss. Det är skönt att sitta i lugn och ro på en fjälltopp.
Solen är på väg ned över fjällkanten och vi ser till att ta de första svängarna i skenet av de sista solstrålarna från den så härligt varma solen. Det underbara snöslasket stänker ljuvligt runt skidorna. Skidorna glider skönt över snön. Det är som att dra en smörkniv genom precis lagom smält smör.
Det kanske är smart att låta den här gudomliga kvällen bli årets sista skidåkning. Då kan vi komma ihåg det här över sommaren och riktigt känna i kroppen hur njutbar åkningen var. Men, som sagt, tokiga skidåkare lovar inget bestämt ;-)
Text & Foto: Ola Rockberg


176 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
bottom of page