top of page

Storlien

Åre kommuns västra del får en rejäl ansiktslyftning!


I början på 80-talet gick jag min första skidlärarutbildning i Storlien. Vi bodde på Högfjällshotellet. Jag skulle gissa att det var fullsatt den nyårsveckan vi var där. Att få bo på Högfjällshotellet var stort. Storlien var en skidmetropol på den tiden och mängder av skidlärarutbildningar, konferenser och andra skidaktiviteter gick av stapeln i Storlien.


Högfjällshotellet har tyvärr varit stängt under flera år och har sakta men säkert glömts bort och förfallit. Men sedan sommaren/hösten 2022 har det dock hänt grejer med hotellet. Nu satsas det stort och det ska renoveras. Under vintern 2023 har delar av hotellet varit öppet för gäster och det kommer även att hålla öppet under sommaren 2023.
För ett par dagar sedan var jag förbi för att hur det ser ut. Det kändes väldigt speciellt att komma in i lokalerna igen. Det var många år sedan jag var där senast. Jag har inte bara varit deltagare på kurser i Storlien. Jag har dessutom under årens lopp jobbat som ledare för flertalet utbildningar på Högfjällshotellet och tack vare det varit runt i många av de olika rummen så det var mycket intressant att få gå runt där igen.Det är fantastiskt vad den gamla känslan finns kvar i lokalerna samtidigt som det snyggats till och rustats upp. Det känns på ett sätt som man kommer tillbaka till Storliens storhetstid. Möbler, tavlor och andra inredningsdetaljer har bevarats. Jag kommer ihåg de olika barerna, dansgolvet, konferensrummen, restaurangdelen mm.

På hotellets gavel i ett källarutrymme som varit bar, bageri och bowlingbana genom åren finns nu Storlienbua. En kombination av delikatessaffär, restaurang och matvaruaffär. Här håller Lena Flaten och Camilla Ark i verksamheten. Mycket god mat och klart värt ett besök.


Text & Foto: Ola Rockberg

246 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
bottom of page