top of page

Stigcykling i världsklass

Sällskapscykling har nått nya höjder. 25 cyklister på bra humör smålog hela färden på de underbart torra stigarna i de förtrollande vackert Jämtländska skogarna. Men frågan är om avslutningen med bad och fika vid Ottsjön inte var minst lika bra som själva cyklingen. Svårt att avgöra vilket som var huvudattraktionen.Samling i Åre för bilfärd mot dagens tur med Åre Bergscyklister. Onsdagscykling när den är som bäst. Idag ställde vi färden mot Fångåmon för en cykeltur mot Vallbo och Bäverkroken i kvällssolen.


Lugn cykling med flera pauser för att hålla ihop gänget och för att alla ska få chansen att faktiskt njuta av naturen med de vackra omgivningarna. Träning och hård körning med nedborrat huvud i all ära men de gäller att även hitta stunder i sadeln då man tar sig tid njuta av vad omgivningarna bjuder på. Dessutom är det skönt att hålla ett tempo så man hinner växla några ord med den nya kompisen på cykeln bredvid. Det är extra roligt om man i gruppen dessutom kan dela med sig av tekniska cykeltips, prata utrustning och få andra bra råd för att göra cyklingen roligare.


Hängbron över Fångån är alltid lika spännande. Ska jag cykla eller gå? Hur mycket kommer bron att vaja? Sitter alla brädor fast? De lite duktigare cyklisterna sitter kvar på cykeln medan vi andra tar det säkra före det osäkra och leder stålhästen över. Man vet aldrig om han tänker kasta av en mitt på bron.Fika, häng och bad i Ottsjön med en magisk inramning av vackert väder och ståtliga fjäll. Ett förträffligt avslut på en förstklassig cykelrunda. Stort tack alla som var med idag. Mycket trevligt. Det gör vi igen :-)

Text och foto. Ola Rockberg

1,357 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
bottom of page