top of page

Skidpremiär Åre

Så var det äntligen dags. Valla skidorna. Leta fram pjäxorna.
Packa in allt i bilen nere i dalen hemma på tomten där gräsmattorna fortfarande är gröna. Kändes lite konstigt men säkra källor sa att det var vitt och fint på Åreskutan.Redan på parkeringen vid Ullådalen var det vitare på backen och det gick faktiskt att knäppa på sig skidor bara ett par steg från bilvägen. Härligt. Vintern är här och skidorna är på.Fem entusiaster på skidor för första gången den här säsongen. Magnus Noppa, Camilla Senbom, Thor Kruse Een, Sara Kruse Een och undertecknad. Lite tveksamt började vi trava uppför backen och i liftspåret i Ullådalen. Aningen stenigt de första stegen men mycket snart ökade snömängden och vi såg till vår förvåning flera inblåsta snödrivor med relativt mycket snö. Det är ju ändå bara i slutet på oktober.Vi snackar oss upp till trädgränsen där vinden drar på och huvor, varma tröjor och skidglasögon kommer fram. Härligt ändå att trampa fram på det vita underlaget. Mer snö än vad vi trodde det skulle vara. Helt vitt men det gäller ändå att vara lite försiktig. Den klassiska nedisningen på Åreskutan har härmed påbörjats.
Upp till toppen på Stendalsliften och sedan styrde vi mot vindskydd i skutskjutets starthus. Gott med kaffe och macka efter promenaden. Av med stighudar och på med ett lager till för värmes skull. Japp, första åket ned för säsongen blev i bristande skare.
Lite trevande svängar, som mer påminde om lappkast, i flatljuset. Bakvikt, ja, kanske lite!

Första åket är första åket. Kommer inte att bli årets bästa åk men vi hade i alla fall ett brett leende på läpparna efter premiäråket.


Text : Ola Rockberg
131 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
bottom of page