top of page

Skandinaviens största pumptrack i Åre

Cykellördag i Åre i oktober bjöd på härlig utsikt från Åreskutan och premiär på Åres nya pumptrack.
En disig start på höstlördagen i Åredalen. Vindstilla, ganska varmt och tunga moln låg över Åredalen. Sakta men säkert tog solen över och brände luckor i molnen.


Nu är många stigar färgade gula av höstlöven. Som en mjuk matta på marken. Stigen är dold. Det är lite spännande att inte se vad som ligger under den gula mattan. Håll tungan rätt i munnen.Skogen på Åreskutans sluttningar visar upp flera olika höstfärger. Djupt inne bland träden är den tunga våta mossan fortfarande grön och frodig. Ett förtrollande vackert landskap.Åre by i det gula höstljuset. Molnen skingrar sig så sakta och öppnar upp utsikten över jämtlandsfjällen.
Premiär för Åres nya pumptrack. Skandinaviens största. Ett fantastiskt samarbete mellan Åre Bergscyklister, Åre kommun, Skistar Åre, Åre Destination, Allmänna Arvsfonden och inte minst alla frivilliga som varit med och bidragit med ovärderlig arbetskraft. Dessutom har flera privata företag bidragit med medel för att kunna uppfylla den här drömmen.
Velosolution, med Årebon Johan Lindström i täten, har stått för själva byggandet av den mäktiga pumptracken som består av två slingor. En kortare för de lite yngre cyklisterna och en längre med aningen klurigare features för de mer vana.


Glada barn, imponerade föräldrar och nöjd styrelse från Åre Bergscyklister var alla där idag för att testa den nya attraktionen. Jesper Johnsson, ordförande i ÅBC, var på plats och guidade nyfikna runt.


Skandinaviens största pumptrack är öppen för alla som är medlemmar i Åre Bergscyklister.
Text & foto: Ola Rockberg


955 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
bottom of page