top of page

Skärmflyg Åre

Jag träffade på ett färgsprakande gäng på fjället idag


En vacker solig kväll på Åreskutan. Jag skulle säga vindstilla men faktum är att det var lite vind för annars skulle inte det här färgglada gänget kunnat flyga. Vi kom upp till Hummelstugan samtidigt. Jag cyklade upp och de kom i en minibuss från Skysport Åre fullastad med skärmflygare.Lars Hedström är född och uppvuxen i Åre och driver företaget Skysport Åre. Ikväll hade han med sig ett par rutinerade piloter som stack iväg själva och en grupp nybörjare som bara hade gjort ca tio flyg. Lars är en rutinerad man i de här sammanhangen. Har är mister skärmflyg i Åre.


Jag pratade med en av deltagarna som sa att han verkligen gillade känslan i flygningen. Första hoppet ut över kanten var lite pirrigt men nu när de hållt på i ett par dagar går det att slappna av och njuta av turerna. Det gäller dock inte att slappna av för mycket så man blir dumdristig, påpekar han tydligt.


De två rutinerade piloterna glider iväg likt två stora vackra fåglar över fjällen och Åresjön.


Lars hjälper alla vid starten. Varenda detalj måste kollas och det gäller att hitta exakt vind som lyfter skärmen vid start. Alla gör sig redo men Lars bedömer att de måste samla ihop grejerna igen och byta startplats. Vinden har vridit lite.
Text & Foto: Ola Rockberg, www.olarockberg.se

174 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
bottom of page