top of page

Silva lyser upp tillvaronKvällarna i Jämtland blir snabbt kallare, fuktigare och framförallt mörkare. Men det hindrar inte stolliga cykelentusiaster från Åre. Med en blandning av sommar, höst och vinterkläder och lite extraljus så löser vi biffen. Åre Bergscyklister, Åreguiderna och Silva körde en onsdagscykling i mörkret med pannlampor. Miranda Ericsson från Silva hade med sig tre olika styrkor på lampor och ett flertal batterier som vi kunde prova i de mörka Jämtlandsskogarna.Först lite snack och allmänt pyssel hos Åreguiderna för att lära sig mer om lamporna och för att montera grejerna på hjälmar och styren. Det går att montera med flera olika typer av fästen och det går att ha batteriet både på hjälmen och nedstoppad i fickan. På vissa hjälmar drar man helt enkelt på banden rakt över hjälmen och allt är monterat på ett par sekunder. Inga sladdar eller andra löst hängande prylar. Bara att tända lampan och köra!


Vi cyklade bort mot cykelparken i Björnen samtidigt som det successivt blev mörkare och mörkare. Väl uppe i Björnen behövdes verkligen lamporna.


På med ljuset så kör vi. Första gången undertecknad provade att cykla med pannlampa. Spännande upplevelse. Ett bra sätt att förlänga cykelsäsongen på. Små lampor som inte ser mycket ut för världen men de lyser upp mycket. Av de tre styrkorna vi hade med passar nog de två starkaste (2000 & 3000 lumen) bäst till cykling. Eftersom det går ganska fort i skogen behövs bra ljus.Tjo och tjim i skogen när gubbarna rullade utför stigarna. Det känns som det går väldigt fort när det är alldeles mörkt bredvid stigen. Man upplever att träden kommer farande i hög hastighet mot en när man tar kurvorna. En läcker känsla!Efter cyklingen tyckte vi nog att vi var värda varmkorv och en öl hos Åreguiderna. Lite blöta och mycket nöjda blev det after bike med tillhörande skitsnack. Tack Silva, Åreguiderna och Åre bergscyklister för en mycket trevlig kväll :-)
Text & Foto: Ola Rockberg

102 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
bottom of page