top of page

Söndagspromenad i Ullådalen

Krispigt klart och vindstilla i Jämtlandsfjällen






Sista helgen i oktober i fjällen. Vet inte om det är höst eller vinter. Lite oklart. En del promenerar i snön. Andra åker skridskor eller skidor. Vissa cyklar och springer på barmark. Vi kanske kan säga att det är vinter uppe på fjället och höst nere i dalen.







Vi promenerade i Ullådalen men bitvis hade det fungerat med skridskor eller skidor. En promenad på spång, på frusen myr och över snöiga stigar. Spännande vandring. Roligt att många människor hade sökt sig till Ullådalen.








Målet med promenaden var självskriven. En fikatur till Lillåstugan för kaffe och våffla. Vi var inte de enda som hade den planen. Fullt med gäster i stugan som ville fika. Personalen kämpade för fullt för att få ut alla beställningar.








Hemvägen blev en avstickare vid sidan av leden längs halvfrusna vattendrag. Det har varit minusgrader på fjället några dagar nu så bäckar har börjat frysa ihop. Även mindre vattenfall är mer eller mindre frusna. Det ser lovande ut med tanke på att det är bra om vattnet fryser innan snön kommer. Då lägger sig snön bra på det hårda underlaget. Många vackra isformationer i naturen kring bäckar och tjärnar.







Stora istappar, frusna vattenfall och myrar täckta av tjock is.






Tittar man noga hittar man spår av hösten som frusit fast i isformationerna.






Snön ligger en bit upp på fjället medan Åredalen och Åresjön fortfarande är is- och snöfri.






Text & Foto: Ola Rockberg




357 views0 comments

Recent Posts

See All

תגובות


  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
bottom of page