top of page

Onsdagscykling Åre Bergscyklister

28 cyklister kan inte ha fel - det är roligt att cykla tillsammans på onsdagar.


Det är nåt speciellt med onsdagar och vädret. Det blir liksom bra cykelväder varje onsdag. Eller kan det vara det faktum att det väder man cyklar i är bra. Hur som helst så var vädret inget vi pratade om ... och då är det bra!


Parkeringsplatsen var nästan för liten för dagens samling med Åre Bergscyklister. Vi måste snart välja cykelstigar som rimmar med det stora antalet deltagare. Undrar om cykling också kan få en nationalarena i Åre så vi kan samlas vid den.Lite rotigt, lite grusväg, en och annan spång, några grässtigar och härlig stig mellan stora granar fick vi uppleva idag. Turen runt Ristafallet är en socialt bra runda. En timme runt så man hinner surra lite med cykelgrannen på stigen och samtidigt njuta av det vackra landskapet som Indalsälven hjälper till att skapa längs hela rundan.
Jag skulle tro att alla i dagens gäng har varit vid Ristafallet flera gånger innan dagens cykling men det till trots så var det naturligt att vi gjorde ett litet stopp vid själva fallet för att spana in vattenståndet. Det är talande för vilken sinnensstämning vi har på de här cykelturerna. Cyklingen ska präglas av ett socialt lugn där det tillåts att njuta av naturen och självklart snicksnacka när vi gör stoppen.


Cyklingen ska präglas av ett socialt lugn där det tillåts att njuta av naturen


En liten stunds andakt med obligatoriskt skitsnack efter cyklingenLeenden, selfies, leriga ben, en pilsner, en macka, cykeltvätt, snack om nästa cykeltur, jämföra cyklar, skratta åt den där besvärliga roten eller bara känna sig allmänt nöjd. En liten stunds andakt med obligatoriskt skitsnack efter cyklingen. Det är roligt att se hur alla dröjer sig kvar några minuter extra vid parkeringen för att kunna växla några ord med kompisarna från turen. Åldersspannet var nästan 50 år mellan äldste och yngste deltagare idag.

Tack för en trevlig tur i spenaten!

Text och foto: Ola Rockberg, www.olarockberg.se
470 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
bottom of page