top of page

Novemberfiske på Gevsjön

Fiske från soluppgång till solnedgång ... blir dock inte många timmar i Jämtland i november.

Minus 14 grader när vi sätter oss i bilen i mörkret på morgon och beger oss mot Gevsjön. Solen kommer upp och färgar den mörkblå himlen orange. En kort promenad från fiskeparkeringen ut på sjön samtidigt som de första värmande solstrålarna försöker ta sig upp över grantopparna. Det blir inte många timmars solsken den här tiden på året.

De första hålen borras i mörkret.Det är fisk i sjön. Linorna rör sig men det känns som fiskarna också är lite morgontrötta. Först på kroken är förmodligen områdets minsta fisk. Så liten att det är märkligt att den ens fastnar på kroken. Sedan kommer storebröderna och hugger. Ett par vackert färgade rödingar.
Helt vindstilla och krispigt klar luft, precis som det ska vara en härlig fisketur i fjällen. Vacker utsikt när Åreskutan sakta kommer fram ur diset och nattdimman. Solen färgar fjällen varmt och vackert gula. Kaffe, mackor och lussebullar åt oss som fiskar och maggot åt de som bor under isen. Alla är nöjda!


Det är rofyllt att stå på isen och njuta av naturen, fikat och den stilla omgivningen.Från det att solen gick upp och nätt och jämnt tog sig över trädtopparna har den bara flyttat sig några meter åt sidan. Det är märkligt att se hur solen går ned på nästan samma ställe som den kom upp.


Största fisken, en vacker öring, visar sig precis när vi bestämt oss för att plocka ihop och åka hem. En bra final på dagen.


Text & Foto: Ola Rockberg, www.olarockberg.se

680 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
bottom of page