top of page

Lerigt och roligt!

Många leriga cyklister i Duved på Åre Bergscyklisters onsdagscykling.

Bengt Bengtsson vår Duvedsguide tog oss runt i sina hemtrakter över stock och sten. Eller rättare sagt, över halkiga rötter och ner i leriga hål. 18 förväntansfulla mountainbikeägare samlades i Duved och såg fram emot att få orientera sig i Duvedsskogarna.

Varje onsdag under hela sommaren, oavsett väder, har gänget samlats för att få cykla tillsammans på olika ställen i Åredalen. Halva grejen är att få se nya ställen och att få chansen att möta nya människor. Alla är välkomna till onsdagscyklingarna. Det enda som behövs är ett medlemsskap i Åre Bergscyklister, och vem vill inte tillhöra den eminenta skaran. En glad klubb som sakta men säkert har sett till att det gått utför sedan 1996.


Klubben startade när cykling i Åre mest var förknippat med downhillcykling. Utförsåkning på cykel var så starkt i Åre redan då att klubben fick förtroendet att arrangera VM i mountainbike 1999 (downhill + cross country) bara ett par år efter att klubben hade bildats. Snacka om raketutveckling.

Bengt tog oss upp till Duveds scoutstuga. En klättring på ett par kilometer som uppvärmning, som han uttryckte det! Det är alltid sol på onsdagar när vi cyklar. Det har vi helt enkelt sett till. Och Andreas Kantermo, en av ledarna, lovar att det ska vara sol varje onsdag ända till oktober. En bra anledning att hänga med nästa onsdag.


Efter uppvärmningen upp till toppen där vi hälsades välkomna av den vackra kvällssolen justerade vi klädsel och drack några liter vatten för att sedan sladda utför på härligt slingrande leriga stigar. Det blev några justa dopp i de varma lerbaden och alla cyklar bytte färg till en svartbrun nyans. Mountainbike är en bra ursäkt för vuxna karlar att få leka i lera och hoppa i vattenpölar.

Ner till Karolinermonumentet där vi såg till att det blev lite kulturell skolning och vila innan vi tog oss an fiskeleden längs Indalsälven tillbaka mot Duved och after bike.

En slingrande teknisk stig längs den vackra Indalsäven med säkert miljoner blöta rötter att manövrera sig över, vid sidan av och halka på. Vi avslutade med att leka ubåtar över ett vattendrag innan vi glatt och lite likt en genomblöt HD-klubb defilerade genom Duveds huvudgator för att avsluta med en underbar after bike på restaurang Trägårn. Aldrig har en Tarte Flambée och en öl smakat så gott. Kan rekommenderas.Har du inte provat Restaurang Trägårns goda meny kan vi starkt rekommendera det. Det är en spännande tillställning med de bästa råvaror som Marion och Victor noga valt ut. Du får en kulinarisk guidning och middagen är en härlig överraskning. Ta mod till dig och beställ det restaurangägarna själva valt att presentera som kvällens middag.


Vi passar på att tacka Andreas och Magnus som varje vecka hittar på var vi ska cykla. Ser med spänning fram emot nästa onsdag. Grabbarna tycker att de är så snygga tillsammans att det bör förevigas med en selfie. På återseende!Text & foto: Ola Rockberg, www.olarockberg.se


354 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
bottom of page