top of page

Höstcykling i Åre
Cykel är definitivt inte bara en sommaraktivitet. I Åre cyklar vi tills snön sätter stopp för rullandet och det kan vara ända in i november även i Jämtland. Cykelverksamheten har ökat markant de senaste åren.


Cykelverksamheten har ökat markant de senaste åren.

Åre Bergscyklister har fullt upp med sin verksamhet. Det är i huvudsak inte tävlingsverksamhet. De flesta som cyklar i Åre gör det mer på rekreationsbasis. Freeride är nog honnörsordet. Det senaste tillskottet på cykel är en pumptrack i asfalt som ska byggas i Åre by. Liftarna i Åre håller öppna hela sommaren för cyklister och de kör även sin verksamhet en bra bit in på hösten under helgerna.

Åre Bike Park som har funnits under flera år utgör en bas för cykelverksamheten i de centrala delarna av Åre men nu utökas cykelreviret med cykelstigar, dirt tracks och pump tracks. Det gör att cykelutbudet breddas rejält och lockar hela familjen till verksamheten. Antalet cykeluthyrare är lika många på sommaren nu för tiden som det är skiduthyrare på vintern. Det kan gärna vara lite lortigt när man cyklar. Alla väder är bra väder för cykling.


Vid sidan av skidåkning i Åre lär cykel vara nästa volymaktivitet och bör locka en mängd utövare till Åredalen från slutet på maj till början på november. Klär man sig rätt är cykelsäsongen lång.


Balans, fart, och upplevelsen av att koordinera redskapet i svängar är precis som skidåkningen
För mig är cykel en fantastisk aktivitet som gör att jag kommer ut i naturen på ett smidigt sätt. Jag har alltid min lilla kamera, vatten och lite snacks med mig på mina turer. Det blir alltid flertalet stopp där jag kliver av cykeln och njuter av utsikten och tar bilder. Många gånger ställer jag cykeln och tar mig en kort promenad för att komma åt bra fotovinklar eller bara för att kunna sätta mig en stund och njuta av naturen. Jag gillar också att känna att cyklingen påminner om alpin skidåkning. Balans, fart, och upplevelsen av att koordinera redskapet i svängar är precis som skidåkningen. De kompletterar varandra på ett underbart sätt.

Välkommen till Åre Bike Festival i sommar!
Text & Foto: Ola Rockberg

96 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
bottom of page