top of page

Galleri Åre

Invigning av nytt konstgalleri i ÅreMed Jämtlandsflaggan och Åres skidåkning i bakgrunden invigs idag GALLERI ÅRE. Egentligen är det väl skidåkning det ska handla om i Åre just nu men tack vare Freddie Grann fokuserar vi på konst och kultur ikväll.


"Jag har en stor kärlek för återbruk, känslan att förvandla en grej till något nytt är magi för mig"

Lagom till invigningen har Freddie samlat ihop ett antal konstnärer från Jämtland som ställer ut lite olika verk. Det är allt från foto till skulpturer. Det har varit full huggning för utställarna att få till allt inför öppningen. Det är med spänd väntan flertalet människor väntar i decemberkylan utan för dörrarna för att få en första glimt av det nya galleriet.

Ett galleri i centrala Åre med gångavstånd från det mesta säger inte lite. Lokalen är den gamla lokalen där "Johan Orsa" hade snickeri. En gammal rustik träbyggnad av lite stallkaraktär med tydliga drag av gammal verkstad. Passar som hand i handske för ett galleri där återbruk har en central roll.
Intresset är stort. Många människor är på plats. Det blir lite trångt i det charmiga galleriet som består av ett antal små rum på två separata våningar. Gamla möbler, träväggar, knarriga trappor och en blandning av olika konstverk förvandlar den gamla snickarverkstaden till en intressant kulturbyggnad.Freddie och flickvännen Isabella Ullbors poserar glatt framför konstverk av spik som karaktäriserar Freddies konst. I galleriet kommer diverse aktiviteter att husera i framtiden. Det blir utställningar av konstnärer med många olika inriktningar och det kommer dessutom att bli yogapass där. Freddie gillar skidåkning och har inspirerats av det i sin konst också. Bland annat har han gjort figurer av stålkanter från skidor.
I källaren, under galleriet, har Freddie sin verkstad. Där händer magin. Det är lite trångt där men tider då galleriet inte har öppet kan vi räkna med att det skapas konst i husets alla rum.

Text & foto: Ola Rockberg, www.olarockberg.se

336 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
bottom of page