top of page

Fika i mysig miljö

Ett stenkast från centrala Åre ligger hembygdsgårdens fikEn promenad från centrala Åre över Åresjöns is med vacker utsikt tar dig till Åres mest genuina fikaställe.
Följ längdspåret västerut och njut av utsikten över Åreskutan och Renfjället på vägen. Du kommer att se skylten som leder till Åre Hembygdsgård. Bara fem minuters promenad från Åresjön genom skogen.
Nära, men ändå lite avsides ligger Åre Hembygdsgård med anor från 1800-talet. Hembygdsgården, som består av flera byggnader är ett litet museum och där finns mycket att uppleva. Väl värt ett besök, oavsett årstid.
Vacker utsikt och omgiven av en miljö som tar besökaren tillbaka till det gamla Åre med timrade hus och små stugor.
Rustik miljö och gammal bevarad tradition. Fika, lunch och våfflor i den härligt genuina atmosfären som den gamla träbyggnaden bjuder på. Har du tur så spelar en trubadur stämningsfull musik.

Hela gården andas museum och inne i huvudbyggnaden hittar du böcker, tavlor och gamla grejer som berättar mycket om det historiska Åre. Det kan också hända att du råkar hamna vid ett bord med traktens befolkning och får höra lite skvaller hur det var förr.
Håll ögonen öppna så du ser alla detaljer som utsmyckar husen kring hembygdsgården. Det är lika fin utsikt på vägen tillbaka till centrala Åre. Kanske till och med bättre utsikt när du går åt det hållet.
Text & Foto: Ola Rockberg

220 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
bottom of page