top of page

De små detaljerna ...

... utgör helheten!


Ibland ser jag bara delarna men förstår helheten i alla fall. Det stora pusslet består av en mängd små bitar som tillsammans blir en betydelsefull helhet. Vissa gånger räcker det att jag bara uppfattar en liten del för att jag ska kunna förstå helheten.Ingen kedja är inte starkare än dess svagaste länk. Vilken länk är svagast? Vilken länk är viktigast? Vilken länk kan jag ta bort utan att kedjan brister? En länk är en länk utan en kedja, en kedja är inte en kedja utan länkar.Detaljerna avslöjar helheten. Blir det en bättre helhet om man själv får fylla i hålrummen runt detaljerna? Helheten kanske bli mer spännande om man själv får fylla i det som saknas mellan detaljerna.Kan man ta bort de små detaljerna men ändå behålla helheten? Då och då tror jag att jag ser helheten fast det jag egentligen ser är bara detaljer. Jag fyller själv i och skapar helheten utan att jag vet om det. En kamera ser detaljer, en människa ser ett sammanhang.Hela fjället ... eller är det bara delar av fjället?Text & Foto: Ola Rockberg
73 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
bottom of page