top of page

Cykling dygnet runt

Åres aktiviteter är inte bara året runt - de är dygnet runt också!Vi förbereder oss med mössor, extra jacka, varma byxor och givetvis en pannlampa. Frågan är kommer det att vara väldigt snöigt på stigarna eller har snön hunnit smälta bort?Det är lite spännande när den blöta spången också är täckt med snö så den knappt syns. Då tar vi det säkra före det osäkra och kliver av cykeln. Ja, alla klev av sina cyklar!Sju lite osäkra cyklister rullar vidare på de snötäckta stigarna. Alla är lite fundersamma. Hur halt är det egentligen? Kommer framhjulet att spåra eller går det rakt fram? Vi trevar oss fram men efter några svängar känns det ändå rätt OK.
Inför första utförslöpan känner jag mig osäker men jag måste säga att det dröjer inte så länge innan jag slappnar lite av och känner att jag vågar lita på cykeln. Det gäller ju att nyttja alla barfläckar jag hittar för att svänga på dom och sedan köra rakt fram genom snöslasket. Jag hittar en viss teknik och taktiken blir aningen annorlunda än när man vet att det är barmark och grepp överallt. Faktiskt spännande. En annan typ av utmaning.

Som tur är har hela gänget fattat att det gäller att cykla smart och inte blåsa på i onödan. Vi rullar alla på i lagom fart och det hörs fler och fler tjoanden på stigarna i den mörka skogen. Alla hittar sin komfortfart och njuter av fartkänslan i skogen. Rolig cykling med inslag av bra balans- och taktikträning.


Som på ett pärlband rullar vi på längs stigarna. Ibland ser man bara lampor som lyser upp skogen och hör någon cyklist som hojtar till då och då. En festlig syn i mörkret. Solen har precis gått ned och den blå himlen skapar under några minuter en vacker fond bakom skenet av pannlamporna.

De i början lite spända och fundersamma minerna byts ganska snart ut mot avslappnade leenden och vi känner nog alla att det här med att cykla i +2 grader, med pannlampa i en mörk skog full av snö faktiskt är riktigt roligt. Det är skoj när man får vara barnslig.
Vill du hänga med på onsdagar och cykla med Åre Bergscyklister så är du välkommen. Det enda kravet är att du är medlem i klubben - och vem vill inte vara det!
Text & Foto: Ola Rockberg99 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
bottom of page