top of page

Bruce Springsteen

The Boss och the E Streeet Band bjöd på en oförglömlig konsert i Göteborg.
Konsert Bruce Springsteen Ullevi


Den 28 juni 2023 fick Göteborgspubliken uppleva en magisk konsert. Den tredje av tre stycken i Göteborg den här sommaren. Alla stjärnor stod rätt. Strålande sommarväder, publik och stämning på topp och en glad och spelsugen Bruce Springsteen. Världsklass!


Göteborg har kokat av Springsteen-feber under dagarna tre. Gatulivet runt Ullevi har dominerats av människor med t-shirts från årets världsturné och från tidigare framträdanden av the Boss. Intresserade i alla åldrar syns i vimlet.De mest hårdkokta anhängarna köar i timmar innan för att få en bra plats på främre ståplats. Det gäller att komma så nära scenen som möjligt. Folk förbereder sig med att dricka och gå på toaletten innan de släpps in. Biljetter köps och säljs i vanlig ordning på gatorna runt Ullevi. Klockan fem öppnar grindarna och klockan åtta kliver Springsteen upp på scenen.
Under tre timmar fylls Ullevi på. Det är en folkfest i det underbara sommarvädret på arenan. Det knepiga är att det känns inte som en lång väntan timmarna före konserten.
Konsert Bruce Springsteen Ullevi Göteborg


Konsert Bruce Springsteen Ullevi GöteborgEtt par minuter efter klockan åtta smyger bandet och Springsteen upp på scenen och det hela drar igång med buller och bång. Det startar i högt tempo och det blir egentligen ingen paus under hela konserten som pågår i tre timmar. Hur orkar karln?


Konsert Bruce Springsteen Ullevi Göteborg
Man behöver inte vara hängiven fan av Springsteen för att ryckas med i draget under konserten. Publiken, Bruce och the E Street Band lyfter tillsammans hela eventet till enorma höjder. Det är omöjligt att inte imponeras. En stor upplevelse.
Konsert Bruce Springsteen Ullevi Göteborg

Konsert Bruce Springsteen Ullevi Göteborg

Konsert Bruce Springsteen Ullevi GöteborgHärlig och varm stämning bland de ca 65000 åskådarna på Ullevi. Det är underbart att se skaran av hängivna fans som följt Bruce Springsteen under alla hans år som artist. Det går heller inte att låta bli att imponeras av Bruce själv som med sina 73 år entusiastiskt springer omkring på scenen och glatt tar kontakt med publiken.


Konsert Bruce Springsteen Ullevi Göteborg

Konsert Bruce Springsteen Ullevi GöteborgNär Springsteen spelade på Ullevi 1985 hoppade publiken så hårt på läktaren att betongen sprack på arenan. Exakt vilken låt som orsakade det här råder det delade meningar om. Det här har i alla fall blivit en speciell händelse som stannat kvar hos både publiken och Bruce. Mot slutet på föreställningen när publiken var igång som mest hämtade the Boss ett passande plakat från publiken och eldade igång massorna ytterligare.

Konsert Bruce Springsteen Ullevi GöteborgVid högriskmatcher i fotboll behövs det i princip hundra poliser för att stoppa en fotbollshuligan. När publiken går hem efter en konsert med Springsteen behövs det en polis för att snällt be hundra fans att stanna vid rött ljus. Lugn och harmonisk stämning efter en makalös konsert.
Frågan är, kommer vi att få uppleva fler sådana här konserter med Bruce Springsteen och the E Street Band i Göteborg? Det kändes lite som ett avsked när strålkastarna släcktes och telefonerna (och en tändare) lyste upp den sista låten.

Konsert Bruce Springsteen Ullevi Göteborg

Konsert Bruce Springsteen Ullevi Göteborg
Text & Foto: Ola Rockberg

1,023 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
bottom of page