top of page

Bergscyklister i grönskan

25 cyklister från Åre Bergscyklister i vegetationen på fjället
Samling på Åre torg och sedan ut på fjällsluttningarna. Elcyklar, stigcyklar, endurohojar, killar tjejer, äldre, yngre ... härlig samling. Alla ska kunna vara med. Vi väntar in varandra och ser till att ingen hamnar snett. Nöjda cyklister i grönsalladen!Vi håller koll på varandras cyklar och hjälper till om det blir nåt krångel. Andreas, en av ledarna, tar fram verktygen när det blir problem med ett däck. Faktiskt en välbehövlig paus för alla på toppen av ett krön. Ett bra läge att vila och surra lite allmän skit med cykelgrannen.


Vi passerar några tekniskt krångliga passager där det gäller att hålla tungan rätt i munnen. En del av oss är lite skickligare än andra att ta sig förbi dessa ställen. Jag tror det bara var en cyklist i gänget som klarade av den halkiga 90-gradersböjen i trä utan att sätta ned foten. Naturligtvis den yngste och mest skicklige cyklisten i gänget.


Mycket uppför i början på turen. Siktet var inställt på en kombination av härligt slingrande utförsleder tillbaka till Åre by igen. Vi tuggar på uppåt. Stannar till och tar lite extra vila och tar på oss en jacka innan nedfärden börjar.


Se till att dämpare och knän är mjuka. Nu bär det av utför på Åreskutan sluttningar. Några trixiga partier, några balansövningar och en del rötter att parera. En och annan liten vurpa bjuder vi på men det är mest glada tillrop som hörs bland grönsakerna på fjällsluttningen.

Du vet väl att Åre Bergscyklister cyklar tillsammans varje onsdag. Är du medlem i klubben är du hjärtligt välkommen att hänga med. Vi ses nästa onsdag!Text & Foto. Ola Rockberg
210 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
bottom of page