top of page

Åre i februari

Åre i bilder februari 2023

Februari månad är en tydlig brytgräns mellan den kalla, blåa, frostiga vintern och den varma, gula, ljumma vintern. Det är i februari man stannar upp och njuter av vinterns första soltimmar. Det är i februari man sätter på en mörkare lins på skidglasögonen. Det är i februari liftarna har längre öppettider.


Visserligen har vi haft smällkalla veckor i februari med både snöstorm och nedisning men det är ändå den här månaden som gläntar på dörren till den så eftertraktade "vårvintern". Nu känner vi vittring av härliga skidturer på fjället, fika i solgropar och kvällsskidåkning i solsken.Åre Kabinbana har blivit ett debatterat föremål. Sällan har väl så många helt plötsligt fattat så mycket tycke för snart en 50-åring som varit med oss sedan 70-talet. Under en period fick den stackaren klä skott för allt ont man kunde komma på i samband med ineffektiva liftar. Nu har åldringen fått komma in i värmen (så att säga) och hamnat i finrummet. Det finns klistermärken, facebooksidor och diverse andra uttrycksmedel som vill göra gällande att det vore helgerån att göra sig av med gamlingen.Det är lite svårt att göra sig av med det gamla innan man vet vad det nya är.


Det kommer nya tider! Hur bra det än varit (är) så lurar det nåt nytt runt hörnet. Det nya är ibland bättre och ibland sämre. Vilket det blir vet man aldrig med säkerhet, men nytt blir det.

Fortfarande en strimma av ljus kring det gamla. Det gamla ljuset håller kanske en stund till innan det nya ljuset kommer. Vi får se. Undrar vad det nya blir. Det är lite svårt att göra sig av med det gamla innan man vet vad det nya är.Vad är en vanlig dag i Åre? Det är intressant att gå lite bakom den turistiska fasaden i Åre och fotografera det mindre färggranna, det vardagliga, det kalla och det ibland triviala. Boken Årebilder från 2012 beskriver Åre bakom kulisserna (Klicka på länken och se mer).Trots att snötillgången inte varit exceptionell under februari månad måste vi väl ändå säga att det varit en bra månad. Många vackra mornar och kvällar då vi kunnat bevittna solens upp- och nedgång i spektakulära färger. Vi hoppas att resten av vintern blir lika vacker ... men förhoppningsvis med mer snö ;-)
Text & Foto: Ola Rockberg

355 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
bottom of page