top of page

Åre Bergscyklister, onsdagscykling

Så var det premiär för onsdagscykling med Åre Bergscyklister och vädret kunde inte ha varit bättre. Många förväntansfulla och vårystra cyklister dök upp i solskenet för att officiellt få starta cykelsäsongen i Åre. I församlingen hittade vi allt från yngre tonåringar till vår äldste deltagare på över 80 år. En träff med betoning på social samvaro och rolig cykling.Samling i Åre Björnen, Åredalens nya cykelsamlingsplats. Här kommer många cyklister och äventyrslystna familjer att spendera mycket tid i sommar tack vare Åre Destinations och Skistar Åres satsning på nya cykelstigar och höghöjdsbanor i området. Vi ser fram emot det i sommar. Invigning 10 juni.


De officiella ledarna från ÅBC delade in oss i spontana grupper och vi cyklade runt i Björnenområdet med Åreskutan, den blå himlen och den vackra naturen som magisk fond till cyklandet. Den här tiden på året är det exceptionellt vackert i fjällområdena med den skira grönskan, den ljusa kvällarna och snön som skapar vackra kontraster på fjälltopparna.Magnus i den "gula ledartröjan" var en av de som guidade oss runt och i sedvanlig stil lovade att: "det här kommer att bli roligt" ... och han hade rätt, det var roligt! Lagom snacktempo på hela cykelturen. Lugn cykling med betoning på social kvalitet var ju utlovad.

Naturligtvis skulle det cyklas genom en snödriva med gammal sprutsnö. Vi är ju ändå i Åre och det är bara juni ännu.After Bike med korvgrillning i kvällssolen satte en trevlig punkt på cyklandet. Alla som är nyfikna på cykling i Åretrakten är naturligtvis välkomna att bli medlemmar i Åre Bergscyklister och i och med det komma i åtnjutande av diverse bra rabatter och flera cykelevent som anordnas kontinuerligt under sommaren. Cykel i Åre är fantastiskt, välkomna!Text & Foto. Ola Rockberg, www.olarockberg.se

388 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
bottom of page